Alancha Restaurant Beşiktaş İSTANBUL
Yine yeniden bir başka güzel etkinlik için Beşiktaş Alancha Restaurant' daydım. Başkanlığını Gürkan Boztepe' nin yaptığı ve Türk gastronomik ürünlerini dünyaya tanıtmayı amaçlayan Gastronomi Turizmi Derneği' nin düzenlediği bu etkinlikte hem derneği tanıma şansım olacaktı hem de bir şarap tadımında bulunacaktım...
Gastronomi Turizmi Derneği |
Şarap uzmanı olmadığımı tam da şu an itiraf ederken :) tüm yeme içme alanlarında olduğu gibi, bu konuda da bilgiye ve tadımlara her zaman meraklı olduğumu da eklemeliyim. O akşam da yine çok şanslıydım ki yepyeni bir şarap markasıyla tanışmış oldum...
Antonio RİGONİ |
Prosecco |
Antonio RİGONİ. Şaraplar, Venedik yakınındaki ünlü Prosecco Vadisi' nde üretiliyor. Tamamen organik şaraplar...
Alancha Restaurant |
Hemen biraz şaraplara ara verip mekandan da bahsetmek istiyorum. Çünkü mekanı çok ama çok beğendim. İç mekan da gayet hoş ve farklı ama terasın manzarası bir başka...
Pazar günleri hariç, haftanın her günü 19:00 - 02:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Ege mutfağı ve deniz ürünleri özellikle favori lezzetler arasında bulunuyor. Ve gelmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanız öneriliyor...
Mekanda kullanılan renkler benim çok hoşuma gitti. Kapısından içeri girdiğiniz anda sanki tüm diğer şeyleri dışarıda bırakıyor ve dinlenmeye, eğlenmeye ve kendinize bimola vermeye gelmiş hissiyatını veriyor...
Bu akşam şarap tadımı yapacağım için yemeklerini yeme ve değerlendirme şansım olmadı maalesef ki ama genel olarak edindiğim bilgileri ve gözlemleri paylaşırken, mekanda fiyatların yüksek olduğunu ve iletişim kurduğum birkaç çalışanını da kibirli bulduğumu eklemeliyim...
Alancha Restaurant aynı zamanda Gastronomi Turizmi Derneği' nin lokali olarak da kullanılacakmış. Ben geceye Nalan Tarım' ın davetlisi olarak katıldım ve oldukça da iyi ağırlandım. Bazı ufak tefek aksaklıklar olmadı değil ama henüz 3,5 aylık bir dernek geçmişinden bahsedersek bunların olmasını da çok normal karşılamak gerekir...
Geceyi tekrar yaşamak için gözlerimi kapatıp, hafızamı yokladığımda damağımda hala o güzel şarapların tadını alabiliyorken yanında ikram edilen Kars Gravyer peynirlerinin de hemen yanında yerini aldığını da itiraf etmeliyim :)))
Manzoni |
Bu şarapları süpermarketlerde bulma şansımız maalesef ki yok. Peki nereden alabiliriz? Ancak İtalya' nın ve Dünyanın en iyi restaurantlarından alabiliriz. Seyahat etmek için aranan birçok güzel sebebe bir yenisi daha mı eklendi dersiniz :)) Şaraplar neden bu kadar özel? Bölgede, daha öncede yazdığım gibi, tamamen organik üretim yapılıyor, asla ilaç kullanılmıyor...
Ürünler alındıktan sonra, toprakları bir sene kadar nadasa bırakılıyorlarmış. İşin içinde çok fazla emek olduğunun altı çiziliyor bir anlamda. İtalyan şampanyası olan Prosecconun kabuklu deniz mahsülleri ve balık ile, Manzoninin ise balıklarla ve İtalyan makarnalarıyla beraber içilmesi de ayrıca tavsiye edildi...
2tek1cift |
Gecede Trakya şarapları da sunuldu ve gecenin bir amacının da şaraplarımızı Dünya şaraplarıyla kıyaslamak olduğunun altı çizildi...
Peki benim yüzümde ki bu gülümsemenin nedenini sağlayan şarap hangisiydi diye sorarsanız :)) KESİNLİKLE KIRMIZI :)
Güzel bir gece, güzel amaçlarla yola çıkmış insanlar ve güzel işler yapan üreticiler... Sizlere daha çok ihtiyacımız var, YOLUNUZ AÇIK OLSUN...
Bir sonraki yazım beni bir an önce yazabilmek için heyecanlandıran, yine böyle güzel insanların emeğinin sonucu ortaya çıkan Chef Yöresel Tophane İSTANBUL olacak. O zamana değin,
Sevgiyle Kalın
Maçka Kempinski Residence Vişnezade Mahallesi
Hüsrev Gerede Caddesi Şehit Mehmet Sokak No:9
Beşiktaş
Yorum Gönder
Fikirlerinizi Lütfen Benimle Paylaşın